Reteta postata pe: 29 ianuarie 2010
Ingrediente
Blatul: 4 galbenusuri, 150g margarina, 200g zahar, 3 linguri cacao, 250g iaurt, 200g faina. Crema: 4 albusuri, 250g zahar Glazura: 200g zahar, 3 linguri apa, 3 linguri cacao, 100g margarina
Dificultate: Ridicata | Timp: 1h
Mod de preparare
Pentru blat se amesteca bine ingredientele si se pun la copt intr-o tava unsa si tapetata cu faina, la foc potrivit. Pentru crema, albusurile se bat spuma cu zaharul. Spuma se pune intre foile obtinute din taierea blatului in doua. Intre timp, se pregateste glazura:se fierb la foc mic zaharul cu apa si cacaoa. Cand compozitia s-a ingrosat putin, se adauga margarina. Se amesteca bine ca sa se topeasca margarina, se mai da in cateva clocote si se toarna glazura calda peste prajitura rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negrese" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cred că toată lumea a auzit de vestitele negrese. Mie mi-a făcut cu ochiul o rețetă de negrese
18 voturi
6 comentarii
1h 25 min
Se incalzeste cuptorul la 180 grade (160 cele electrice cu ventilator) si se unge o forma de chec
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010
Arata super bine!!!