Nopti libaneze(specific arab)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Nopti libaneze(specific arab)

Ingrediente

  • -3/4 pahar(de apa,cam 250 ml)zahar
  • -1/2 pahar gris
  • -3 pahare lapte sau 3 pahare apa si 10 linguri lapte praf
  • -2 oua
  • -vanilie, coaja de lamiie, de portocala...
  • -cam 200 ml smintina f., f.dulce sau niste miere de albine
  • -pt. ornat:nuca de cocos, stafide, pistacia, migdale maruntite(fara coaja)......eu am pus nuca de cocos, stafide, pistacia.Nuca de cocos si stafide sint obligatorii, in rest ce-ti place si ai landemina.

Mod de preparare

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul pina fierbe.

Dupa ce fierbe se stinge focul,se toarna compozitia intr-o forma(sa fie cam de un deget grosimea), se pune smintina, se orneaza.Eu pun tot timpul peste gris,un fel de crema , aici se numeste\"qusta\".Este facuta de firma \'\'Nestle\", sau alte firme.Inainte sa se puna smintina, trebuie lasat la rece, putin, chiar frigider;cind e gata si ornata, se da iar la rece,putin.Dupa aceea se maninca.

De data asta am pus o astfel de crema(neindulcita).facuta de o firma araba;asta am avut in casa.

Foarte multa lume foloseste mierea de albine.Cred ca puteti face un amestsc de niste frisca nebatuta cu niste smintina...de ce nu.Faceti in asa fel , sa fie bun.

Ceea ce folosesc eu nu e dulce, dar e mai gras;faceti cum va place.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise