Nuci caramelizate

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Nuci caramelizate

Ingrediente

  • 225 g jumatati de nuci
  • 150 g green sugar
  • 120 ml apa
  • un praf sare
  • o lingurita rasa scortisoara
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Intr-o cratita amestecati zaharul cu apa, sare si scortisoara. Se pune pe foc iute si se amesteca pana cand incepe sa faca bule si sa se caramelizeze (cca 15 minute).

Se ia de pe foc se adauga nucile si esenta de vanilie. Dupa ce s-au glazurat nucile, le imprastiem intr-un singur strat pe o hartie de copt si le lasam sa se raceasca complet. Sunt super delicioase! Se pot ambala in pungulite, pentru a fi daruite de Craciun sau Mos Nicolae.

Reteta pregatita de Claudia, 3sisterscooking.blogspot.ro, cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise