Nuci umplute

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Nuci umplute

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300 gr untura
  • 8 linguri otet
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic amoniac stins
  • 7 linguri ulei
  • 1 esenta rom
  • coaja de portocala rasa
  • 1,1 kg faina
  • Umplutura:
  • 700 ml lapte
  • 5 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 7 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 esenta rom
  • jumatate pachet margarina(sau puteti pune si unt)
  • nuca macinata
  • zahar pudra

Mod de preparare

Aluatul:

Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam untura si uleiul.

Pe urma otetul,amoniacul stins cu putina zeama de lamaie,esenta si coaja de portocale.

Omogenizam bine,iar la urma punem faina,treptat,pana iese un aluat usor de modelat.

Forma o ungem bine cu ulei si o incingem.

Din aluat formam bilute pe care le asezam in forma incinsa.

Presam putin forma si le lasam pana sunt coapte pe ambele parti.

Procedam astfel pana terminam aluatul.

Le lasam apoi sa se raceasca ,dupa care le curatam marginile.(acolo unde este nevoie).

Umplutura:

500 ml lapte il punem la fiert cu zaharul vanilat.

Celelalte 200 ml ,le amestecam cu zaharul si faina bine de tot.

Cand laptele incepe sa fiarba ,adaugam amestecul cu faina si zahar.

Punem pe foc si invartim continuu pana se ingroasa ca o budinca.

O luam de pe foc si adaugam cacaua,pe care o incorporam bine ,apoi o dam la racorit .

Cand este rece ,incorporam margarina bucatele.

Invartim pana este bine intrata in crema,punem esenta de rom.

La urma punem nuca macinata,pana obtineti consistenta dorita la crema.

Eu am mai pus , putin din marginile scoase de la nuci,date pe masina .

Umplem nucile cu acesta apoi le dam prin zahar pudra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise