Obrajii lui Mos Craciun

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Obrajii lui Mos Craciun

Ingrediente

  • aluat:500g faina(aproximativ)
  • 25 g drojdie
  • 250ml lapte
  • 100g zahar
  • putina sare
  • 1ou
  • 50 g margarina Rama Maestro
  • umplutura:3 mere curatate si taiate cubulete
  • 200g zahar
  • 100g apa
  • 2 oua
  • 100g smantana
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2linguri amidon alimentar
  • 50 g unt sau margarina Rama Maestro

Mod de preparare

Incepem cu aluatul:punem drojdia la dospit in laptele caldut amestecat cu zaharul si 3-4 linguri faina,lasam la crescut cam 15 minute.Dupa ce au trecut minutele si drojdia s-a bosumflat se amesteca intr-un castron maiaua cu restul de ingrediente(ou,sare,margarina) si framantam cam un sfert de ora.Lasam la crescut cam 40 minute.Intre timp facem umplutura:intr-un vas se pun merele cu zaharul la caramelizat si se lasa pana incep sa sfaraie.Se adauga apa si se lasa pana devine o pasta amestecand pentru a se sfarama merele.Separat se amesteca oul cu smantana si untul (margarina)topit(a).Se toarna aceasta compozitie peste mere si se mesteca incontinuu pentru a nu se prinde de cratita.Se pune zaharul vanilat si se lasa la racit.

Din aluatul crescut se intinde o foaie care se taie patrate de 10/10 cm.Se pune pe jumatate de patrat umplutura si se acopera cu cealalta jumatate (sa iasa ca niste pernite)Se lipesc bine marginile si se pun intr-o tava tapetata cu hartie.Se lasa la crescut,la cald circa 30 minute.Se ung cu ou si se presara cu mac apoi se dau la cuptor pana se rumenesc ca obrajii lui Mos Craciun

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise