Incepem cu aluatul:punem drojdia la dospit in laptele caldut amestecat cu zaharul si 3-4 linguri faina,lasam la crescut cam 15 minute.Dupa ce au trecut minutele si drojdia s-a bosumflat se amesteca intr-un castron maiaua cu restul de ingrediente(ou,sare,margarina) si framantam cam un sfert de ora.Lasam la crescut cam 40 minute.Intre timp facem umplutura:intr-un vas se pun merele cu zaharul la caramelizat si se lasa pana incep sa sfaraie.Se adauga apa si se lasa pana devine o pasta amestecand pentru a se sfarama merele.Separat se amesteca oul cu smantana si untul (margarina)topit(a).Se toarna aceasta compozitie peste mere si se mesteca incontinuu pentru a nu se prinde de cratita.Se pune zaharul vanilat si se lasa la racit.
Din aluatul crescut se intinde o foaie care se taie patrate de 10/10 cm.Se pune pe jumatate de patrat umplutura si se acopera cu cealalta jumatate (sa iasa ca niste pernite)Se lipesc bine marginile si se pun intr-o tava tapetata cu hartie.Se lasa la crescut,la cald circa 30 minute.Se ung cu ou si se presara cu mac apoi se dau la cuptor pana se rumenesc ca obrajii lui Mos Craciun
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii