Olla de Carne

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Olla de Carne

Ingrediente

  • 3-4 cartofi noi
  • 5-6 camote(cartofi dulci)
  • 2 bucati de porumb
  • 1 chayote verde
  • 1 chayote vernil mai deschis
  • 1-2 radacini de yuca
  • 1 radacina de tiquisque
  • 500-600 gr de carne de vita
  • ½ de varza
  • 1-2 cepe
  • 1 banana verde(platano)
  • 2-3 fire telina apio
  • ½ de capatana de usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 2 frunze de dafin

Mod de preparare

Se spala si se curata de coaja: cartofii noi, cartofi dulci(camote), yuca si tiquisque, taindu-se in bucati mai mici, daca nu sunt mari se pot lasa si intregi. Porumbul se curata de frunze si matase se spala, rupandu-se in bucati mai mici. Se curata de coaja chayote si se taie in bucati potrivite. Banana se taie si ea in bucati mai mici. Ceapa se taie marunt la fel si telina apio si ardeiul, usturoiul se curata si se piseaza. Varza se taie in sferturi.

Carnea se taie in cuburi potrivite si se pune la foc 30 de minute in oala sub presiune cu ceapa si telina, dupa care se adauga celelalte legume lasanduse 1-1 ½ dupa care se verifica daca legumele sunt fierte, daca sunt fierte se sareaza si pipereaza si se adauga frunzele de dafin, lasandu-se sa mai fiarba 5-7 minute fara capac.

Dupa care, vom scoate legumele din oala sub presiune si se va servi aceasta mancare ca in imaginile alaturate.

Aceasta mancare se poate servi acompaniata si de orez. Intr-o cratita potrivita se pune ulei se toaca o ceapa, un ardei rosu si 2-3 fire de cimbru, dupa ce s-au inmuiat legumele, se adauga orezul care a fost spalat in prealabil si se lasa la foc adaugandu-se apa la fierbere, se da la cuptor, maximum 25 de minute.

Aceasta mancare traditionala din Costa Rica este foarte raspandita in America Latina, fiecare popor putand sa mai adauge si alte legume specifice tarii lor.

Dupa cum putem observa in imaginile alaturate aceasta mancare traditionala ar putea fi: o supa, legume fierte precum si orez cu carne, are un gust foarte bun si usor dulceag.

Pofta Buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise