Ingrediente
Pentru 2 persoane:, 4-6 oua, 250 g frunze de spanac, 30 g costita afumata (sunca), 8-10 lingurite de faina, 4-6 masline, 1 rosie decojita, cateva frunze de patrunjel, 20 ml ulei pentru prajit, 2 linguri ulei de masline, sare, piper (1 lingurita concentrat de ciuperci)
Dificultate: Redusa | Timp: 15 min
19 voturi
Mod de preparare
Intr-o tigaie antiaderenta puneti uleiul de masline si fruzele de spanac bine spalate. Se calesc cateva minute, apoi se scot pe un fund de lemn si se toaca putin.
Intr-o tigaie antiaderenta puneti 10 ml ulei (2-3 linguri) si turnati compozitia din castron. Cand incepe sa se inchege putin pe jumatate din omleta puneti jumatate din spanac, cubulete de rosie decojita, putina verdeata si cubulete mici de costita sau sunca.
Cu o spatula indoiti partea libera a omletei peste cea cu umplutura. Dupa 1 minut intoarceti omleta pe partea cealalta. Dupa inca 1 minut, scoateti-o pe o farfurie. Procedati la fel si cu cea de a doua. Decorati cu feliute de rosie, masline si frunzulite de patrunjel.
Pofta buna.
mirey (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010
O omleta colorata si foarte apetisanta.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010
Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009
Multumesc. Ma bucur ca va place. Voi incerca si cu branza.
Crystyna (Chef de cuisine) , 10 august 2009
Ce bine arată! Aveţi nota maximă! Şi Felicitări!
mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009
Arata nemaipomenit.Nota maxima.
meryln116 (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009
Oho! Ce bine arata! Cred ca e super buna, trebue neaparat sa o incerc si asta cat de curand... Felicitari!
flori de piatra (Chef de cuisine) , 24 iulie 2009
Chiar imi place si cred ca am sa fac.Felicitarile mele.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 iulie 2009
Super prezentare,nota 10 cu felicitari.
parfumel , 23 iulie 2009
Vai, doina, ce minunatie ai preparat tu aoolo! Arata super bine pe video si deja imi ploua in gura de pofta :)) te pup.