Ingrediente
10 oua, 200 g sunca (salam), 150 g cascaval, 4 linguri ulei, 500 de grame de ciuperci pleurotus (proaspete sau murate), 100 ml lapte, 2 căţei de usturoi, 2 cepe, verdeaţă (ceapa, patrunjel, mărar), sare, piper
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
11 voturi
Mod de preparare
Ciupercile se taie marunt din cuţit. Daca folositi ciuperci murate le spalati in cateva ape pentru a pierde din gustul de conservant.
Se taie bucatele sunca si se prajeste usor in putin ulei.
Se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius (temperatură medie).
Se piseaza usturoiul iar ceapa se tăie marunt.
Se bat ouale cu laptele si se adauga ciupercile, sunca si celelate ingrediente. Se rade putin cascaval. Intr-o tigaie se caleste usor ceapa si usturoiul si peste se se toarna compozitia Se tine la foc potrivit si se amesteca usor pana se omogenizeaza. Deasupra se taie verdeata si putin cascaval ras. Tigaia se introduce la cuptor circa 20 minute pană cand omleta se desprinde de tigaie. Se scoate pe un platou si se portioneaza. Se serveste cu mamaliguta sau salata verde. Pofta buna!
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010
Foarte buna.