autor:

Licuta Marin

» » Dulciuri diverse

Orange-muffins

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iunie 2011

Ingrediente
Pentru muffins:, 3 oua, 150 de grame de zahar, 40 de grame de unt, 300 de grame de faina, 200 ml smantana, coaja rasa de la 2 portocale, 1 plic de zahar vanilat, 1 plic de praf de copt, , Pentru jeleul de portocale:, 1 plic de budinca de vanilie, 400 ml suc natural de portocale, 3 linguri de zahar, coaja de portocale confiata

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

1. Preparati jeleul de portocale astfel : puneti sucul de portocale pe foc . Amestecati budinca cu zaharul si cu putin suc si adaugati in sucul de portocale. Cand incepe sa fiarba adaugam coaja confiata si lasam sa fiarba putin pana se ingroasa si apoi dam la o parte, sa se raceasca.
2. Punem intr-un bol ouale, zaharul, zaharul vanilat si coaja de portocala si mixam pana obtinem un aluat cremos. Apoi adaugam untul topit, smantana, faina si praful de copt.
3. Aluatul rezultat este exact pentru 12 briose. Se pregatesc formele adaugand in fiecare gol cosulete de hartie speciala pentru acestea (dimensiune 3.5x7 cm)

4. Fiecare forma se umple pe jumatate cu aluat, apoi se pune cate o lingurita plina cu varf de jeleu, dupa care se completeza cu aluat 3/4 din cosulet.
5. Se coc 20-30 minute la foc potrivit .Se lasa briosele in forme un sfert de ora dupa care se scot si se lasa la racit.
6. La urma le ornam cu jeleul ramas si le pudram cu zahar.
Sunt super aromate.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orange-muffins" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

  • 16 comentarii

  • Negoescu Budana Silvia Stefania , 06 ianuarie 2015

    Cred ca lichida.se pun 300g faina

  • viorica , 14 decembrie 2014

    N-ati specificat ce fel de smantana folositi

  • Iordan Diana , 26 septembrie 2014

    Buna ziua! De care smantana se foloseste? multumesc.

    • Andreea Bîra , 10 iunie 2013

      Trebuie sa incerc si eu! :D

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

      Ma bucur sa aud asta, Zamfira! Cu mare placere Roxy! Multumesc frumos fetelor, pentru aprecieri! Va pup!

    • Zamfira_Zinca

      Zamfira_Zinca (Bucatar) , 31 ianuarie 2013

      sunt delicioase au iesit exact ca in fotografie,foarte buneeee,

    • Roxy

      Roxy (Maestru bucatar) , 25 martie 2012

      le-am probat si sunt delicioase.....iti multumesc din suflet pentru reteta :*

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

      Foarte frumoase, apetisante!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

      Bine mai arata si cred ca sunt delicioase !

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 23 iunie 2011

      Multumesc la toata lumea!...Pup!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 22 iunie 2011

      O delicatesa!*****

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 21 iunie 2011

      Absolut delicioase! Draga mea, cred ca voi face o obsesie pentru retetele tale, arata minunat!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 21 iunie 2011

      Un desert fin...

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 20 iunie 2011

      Multumesc fetelor!...Va pup!

    • mena29

      mena29 (Maestru bucatar) , 17 iunie 2011

      Arata intr-un mare fel,felicitari!:*:*:*

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 16 iunie 2011

      Deliciosi si eleganti :)

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • Pentru muffins:
  • 3 oua
  • 150 de grame de zahar
  • 40 de grame de unt
  • 300 de grame de faina
  • 200 ml smantana
  • coaja rasa de la 2 portocale
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 plic de praf de copt
  • Pentru jeleul de portocale:
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 400 ml suc natural de portocale
  • 3 linguri de zahar
  • coaja de portocale confiata

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

47 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

24 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne

viorica

N-ati specificat ce fel de smantana folositi

Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Chec cu dovleac si fructe uscate