Orez African picant

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Orez African picant

Ingrediente

  • orez cu bob lung
  • 1-2 cãtei de usturoi tocati
  • ulei
  • sare
  • Pentru soté:
  • 1 ceapã micã
  • stafide galbene
  • caju
  • Badjak sau piri piri
  • sos de soia

Mod de preparare

Acest orez este un deliciu, merge ca garniturã la orice mâncare, dar în special cu creveti prãjiti merge la fix :)

Este foarte usor de fãcut.

Aveti nevoie de orez cu bob lung , eu pun la o canã de orez, 2 cãni de apã fierbinte, cantitatea asta e suficientã pentru 2 persoane, sigur cã depinde de pahar...

1) Se pune pe foc mic o crãticioarã cu putin ulei, usturoiul si sarea. Amestecã si pune imediat orezul,lasã putin sã intre uleiul în orez si acoperã cu apa fierbinte.Lasã la fiert.

2)Când e aproape gata ia de pe foc si se lasã acoperit, sã se umfle.Nu lãsati sã fiarbã prea tare, tot timpul când îl trageti de pe foc sã aibã lichid.

3)Taie ceapa foarte mãrunt si pune-o la prãjit în putin ulei, pânã îsi schimbã culoarea în aurie.

Acum se pun stafidele galbene, Badjak (este un fel de pastã de ardei iute prãjit, indian) si caju, eu am pus la ochi. Amestecã si adaugã din orezul fiert, pune sos de soia pânã îsi schimbã culoarea în maroniu.

Atentie! sosul de soia este destul de sãrat, e adevãrat cã depinde si de marca produsului, cele mai ieftine sunt foarte sãrate; dacã scãpati prea mult sos mai adãugati orez alb, si totul va fi bine.

Serviti imediat.

Sper sã vã placã:)

Poftã mare!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise