Reteta este preparata in Liban si Palestina,aceasta fiind una dintre cele mai usor de preparat si rapide, se poate consuma ca atare, sau cu iaurt simplu, salata de castraveti cu rosii si ceapa, garnitura pentru friptura de carne..
Orezul basmati se da in 3-4 ape reci pana ce iese albeata din el, apoi se lasa 10 minute la inmuiat in apa rece.
Atentie.....spalati orezul usor cu mana, pentru ca se faramiteaza...
Cat se inmoaie orezul, puneti intr-o tigaie de teflon, cele 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui si caliti toate fructele uscate pana capata o culoare bruna. Scoateti-le pe un servet de hartie si lasati la scurs de ulei.Tot in aceiasi tigaie, caliti cu alte 3-4 linguri de ulei ,fideluta pana devine si ea bruna. Nu folositi ulei de masline, schimba gustul si inmoaie.
Intr-o oala inalta, puneti orezul scurs,1 lingurita de vegeta...nu mai adaugati sare,decat daca doriti,1 lingurita de piper negru,1 varf de scortisoara si cardamon pisat.Apoi se adauga 2 pahare de apa.
1 pahar de orez-2 pahare de apa
La foc foarte iute, se lasa sa fiarba orezul cu apa si condimentele cam 5-10 minute, apoi se adauga fideluta bruna si de mai fierbe inca 10-20 de minute,dar la foc foarte mic. Orezul este gata cand apa a scazut, orezul a crescut si fideluta este inmuiata. Gustati bobul orezului si vanturati-l un pic cu o furculita...NU cu ligura...apoi acoperiti-l inca 5 minute. Aveti grija ca acest orez fierbe repede si musai sa stati langa el....sa nu iasa...pilaf!
Apoi presati un pic deasupra orezul, si rasturnati-l pe un platou intins, adaugati fructele uscate, patrunjelul tocat marunt si ...pofta buna!
Eu daca nu am prea mult timp , tai patrunjelul cu o foarfeca de croitorie...evident folosita numai pentru bucatarie in cazul meu...
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Pentru inceput ne ocupam de fructe.
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiateRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii