autor:

Piri Piri e Canela

» » , Retete de post, Retete vegetariene

Orez Basmati cu Morcovi

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 24 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 24 mai 2011

Ingrediente
1 canã orez Basmati, 1-2 morcovi rasi, 2-3 cãtei de usturoi, sare, ulei de mãsline

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Orezul este alimentul principal în Asia...le distingem în comert dupã tipurile de bob ( 9 tipuri).

Orezul cu bobul lung/ Orezul aromatic are cca. 6 mm în lungime; se pãstreazã întreg ( granulat) dupã fierbere.
Orezul Basmati indian si orezul Jasmin sunt incluse în aceastã categorie.

Dacã preferati orezul aromatic simplu :
Reteta bazicã:

1) Pune orezul într-o strecurãtoare si spalã bine cu apã rece, lasã la scurs.

2)Pune într-un recipient, 1 canã de orez si 1 canã si jumãtate de apã ( cantitate pt. 2 persoane, dacã folosim cãni mici).

3)Câteva seminte de cardamom ar intensifica gustul, puteti pune.
Pune la fiert, la foc mic cu capac.

4)Nu lãsa sã fiarbã mult, sã sece apa.
Ia de pe foc si lasã sã se umfle cca. 15 min.

Se poate servi cu diverse mâncãruri cu curry, peste si fructe de mare, pui...

Eu am pregãtit orez ca garniturã pt. peste:

1)Am pus la cãlit în ulei de mãsline morcov ras si usturoi tocat, cât sã se înmoaie.
2)Am pus orezul Basmati si apa fierbinte; în rest am urmat reteta bazã.

Poftã bunã:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez Basmati cu Morcovi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Dovlecel gratinat cu usturoi

Dovlecel gratinat cu usturoi

Se spala dovleceii si se taie bastonase de 5-6 cm lungime, apoi se condimenteaza cu cimbru si condimente

15 voturi    12 comentarii
25 min
Retete vegetariene
Ciulama de ciuperci

Ciulama de ciuperci

Va place ciulamaua? Mie da…de orice soi! dar n-am mai pregatit-o de ani de zile, in special

0 voturi    3 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 iunie 2011

    Ce arome!Mmmmmmmmmmmmmmmmm*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 26 mai 2011

    Foarte bun !

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 25 mai 2011

    Simplu bun si excelent in toate ocaziile. Felicitari!

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

6 voturi

Ingrediente

  • 1 canã orez Basmati
  • 1-2 morcovi rasi
  • 2-3 cãtei de usturoi
  • sare
  • ulei de mãsline

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Ce arome!Mmmmmmmmmmmmmmmmm*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Rondele de vinete la cuptor Rondele de vinete la cuptor

Se alege o vanata mare si se taie tot cu coaja in discuri rotunde aproximativ de 1.5 cm grosime. Luam un cutit, in fiecare bucata de

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post Mancarica de gogosari putin picanta-reteta de post

Se coc gogosarii intr-un ceaun de tuci in ulei, se pun intr-un vas cu capac si se presoara cu sare, asa se vor curata usor de pielite.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sufleu de spanac