autor:

gaby_d

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Orez cremos cu parmezan

Autor: gaby_d (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gaby_d (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2018

Ingrediente
3/4 cana orez (masurati cu aceeasi cana cu care veti pune si apa), 1 ceapa mare, 2 catei usturoi, 40 ml ulei masline, un cub concentrat legume, sare, 2 linguri parmezan ras, 2 cani apa + 100 ml., 100 ml vin alb, demidulce

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

0 voturi

Mod de preparare

Pune uleiul la incins intr-un vas cu fund dublu (eu folosesc vas de tuci)

Ceapa curatata si spalata o tai juliene. Cand uleiul e incins adaugi ceapa si cateii de usturoi, intregi.

Caleste-le pana se rumenesc frumos, apoi scoate-le cu o paleta.

Adauga orezul si caleste-l in uleiul ramas, doua-trei minute.

Adauga vinul si lasa la foc mic, amestecand, pana se evapora vinul.

E timpul sa adaugi apa (doua cani) , putina sare, vegeta, si sa dai focul la mic.

Amesteca cand si cand.

Cand orezul s-a umflat si apa a fost absorbita, adauga inca 50 ml apa, mai lasi cateva minute si adaugi si restul de apa amestecand incontinuu.

Spre final adaugi parmezanul ras, potrivesti gustul de sare, opresti focul si omogenizezi.

Servesti ca atare sau ca garnitura la diverse preparate cu carne sau peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cremos cu parmezan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Praz cu masline

Praz cu masline

Prazul curatat si spalat se taie rondele potrivite. Intr-o tigaie se adauga uleiul si apoi prazul.

8 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare de cartofi

Mancare de cartofi

Ceapa se toaca si se pune la calit, cartofii se taie cubulete si se pun peste ceapa, se lasa cateva

2 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3/4 cana orez (masurati cu aceeasi cana cu care veti pune si apa)
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei usturoi
  • 40 ml ulei masline
  • un cub concentrat legume
  • sare
  • 2 linguri parmezan ras
  • 2 cani apa + 100 ml.
  • 100 ml vin alb
  • demidulce

Raporteaza reteta

Retete
de gaby_d
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Mixeaza untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul. Nu te opri pana ce zaharul nu e diluat

43 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Mixeaza untul impreuna cu zaharul pana ce se topesc toate granulele de zahar. Adauga galbenusurile

31 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Dulciuri diverse
Turte cu branza si marar

Turte cu branza si marar

Umplutura de branza o obtii amestecand toate ingredientele. Aluat turte Pregateste aluatul punand

21 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Chec aperitiv Chec aperitiv

Se mixeaza ouale pana isi maresc volumul, apoi se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt. Se adauga apoi ingredientele in

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Aperitive
Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor Bucatele de pasare cu legume si orez la cuptor

Intr-un vas care se poate folosi la cuptor si de asemeni de a praji in el fara sa se prinda alimentele, incalzim 2 -3 linguri de ulei

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Fasole batuta cu ceapa si usturoi