Ingrediente
3/4 cana orez (masurati cu aceeasi cana cu care veti pune si apa), 1 ceapa mare, 2 catei usturoi, 40 ml ulei masline, un cub concentrat legume, sare, 2 linguri parmezan ras, 2 cani apa + 100 ml., 100 ml vin alb, demidulce
Dificultate: Redusa | Timp: 35 min
0 voturi
Mod de preparare
Ceapa curatata si spalata o tai juliene. Cand uleiul e incins adaugi ceapa si cateii de usturoi, intregi.
Caleste-le pana se rumenesc frumos, apoi scoate-le cu o paleta.
Adauga orezul si caleste-l in uleiul ramas, doua-trei minute.
Adauga vinul si lasa la foc mic, amestecand, pana se evapora vinul.
E timpul sa adaugi apa (doua cani) , putina sare, vegeta, si sa dai focul la mic.
Amesteca cand si cand.
Cand orezul s-a umflat si apa a fost absorbita, adauga inca 50 ml apa, mai lasi cateva minute si adaugi si restul de apa amestecand incontinuu.
Spre final adaugi parmezanul ras, potrivesti gustul de sare, opresti focul si omogenizezi.
Servesti ca atare sau ca garnitura la diverse preparate cu carne sau peste.