autor:

Maria Cogeanu

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Orez cu carne

Autor: Maria Cogeanu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Cogeanu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
1 ceapa, 1-2 catei de usturoi, 2-3 oua, 500 g carne tocata - amestec, 100 - 200 g orez (dupa preferinta), 300 g varza rosie, taiata, la borcan (sau un amestec de legume tocate), sare, piper (alte condimente)

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Cu 20-30 de minute inainte sa se pregateasca mancarea se fierbe orezul (pana bobul devine moale), se scurge cu atentie printr-o sita si se lasa la racit, in sita.



Se taie ceapa marunt si se pune la calit (la foc moderat). Cand capata o culoare rumenie se adauga carnea tocata impreuna cu usturoiul. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa preferinta.



Cand carnea e bine facuta se pun ouale in compozitie si se amesteca bine.



La sfarsit se adauga orezul impreuna cu varza rosie, se amesteca bine si se lasa 5 minute la foc mic, acoperit.



Se serveste cald si cu mult drag.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez taranesc cu carne de pui la cuptor

Orez taranesc cu carne de pui la cuptor

-Se spală bine carnea (aripioarele, în cazul meu) și se taie, porționându-se după

14 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Orez cu carne

Orez cu carne

Se presara peste aripioare un praf de chimen,se pune in tigaie ,si se prajesc.dupa ce s-au prajit

1 vot    1 comentariu
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

9 voturi

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1-2 catei de usturoi
  • 2-3 oua
  • 500 g carne tocata - amestec
  • 100 - 200 g orez (dupa preferinta)
  • 300 g varza rosie
  • taiata
  • la borcan (sau un amestec de legume tocate)
  • sare
  • piper (alte condimente)

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Cogeanu
Mancarica de broccoli

Mancarica de broccoli

(Sugestie: in loc de carne tocata se pot folosi cubulete de sunca si salam) Se taie ceapa cubulete

17 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Boerenkool - Piure cu varza creata

Boerenkool - Piure cu varza creata

Se curata cartofii si se taie cubulete. Se pun la fiert in apa cat sa-i acopere, intr-o oala mai

5 voturi    2 comentarii
25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Praz cu carne la cuptor

Praz cu carne la cuptor

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C. Se fierb cartofii, apoi se strecoara. Se feliaza prazul

9 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Dovlecei umpluti