Orez cu legume si pui la cuptor

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Orez cu legume si pui la cuptor

Ingrediente

  • - 1 bucata piept de pui
  • - 125 gr orez
  • - 75 gr bacon
  • - 100 gr ciuperci
  • - 50 gr mazare verde
  • - 50 gr porumb
  • - busuioc
  • - sare, piper
  • - cascaval
  • Ingrediente pentru sosul Bechamel:
  • - ½ ceapa
  • - 40 gr unt/margarina
  • - 50 ml lapte
  • - 20 ml smantana pentru gatit
  • - 40 gr faina
  • - nucsoara
  • - sare, piper

Mod de preparare

Punem apa cu putina sare pe foc, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam orezul (eu am folosit orez la plic de la Uncle Ben’s) si lasam sa fiarba in functie de instructiunile de pe ambalaj. Intre timp spalam si taiem cubulete mici pieptul de pui, il condimentam cu sare si piper si-l calim in putin ulei de masline pana devin aurii. Spre final presaram busuioc.

Baconul il taiem fasii subtiri si de asemenea il calim in putin ulei, adaugam ciupercile felii, mazarea si porumbul (conserve).

Cand toate sunt gata, adica orezul, pieptul de pui si legumele cu baconul, le amestecam pe toate si condimentam cu putina sare si piper.

Acum mai avem sa pregatim sosul Bechamel astfel: intr-o tigaie punem untul la topit si calim ceapa tocata marunt. Adaugam faina si lasam cateva minute amestecand continuu. Treptat adaugam laptele, pe care in prealabil l-am incalzit putin iar apoi punem si smantana. Condimentam cu sare, piper si nucsoara si lasam pana se ingroasa.

Dupa ce este gata si sosul trecem la pasul urmator si anume, luam un vas termorezistent, il ungem cu putin sos béchamel, punem un strat din amestecul de orez, un strat de sos, cascaval ras, iar orez, apoi sos, cascaval si tot asa pana se termina toate, iar la sfarsit acoperim cu cascaval.

Dam la cuptorul preincalzit in jur de 20-25 minute pana se rumenste frumos cascavalul.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise