Spalam legumele si taiem in bucati potrivite, taiem in cuburi carnea curata fara pielita si oase de la somon si cod. Intr-o cratita punem usturoiul taiat marunt in uleiul incins si rumenim 30 secunde dupa care adaugam bucatile de ardei si sparanghel si rumenim 2-3min. amestecand de cateva ori. Punem paharul de orez (am pus orez ce nu se lipeste si nu e nevoie sa stea in apa), amestecam timp de 1min. adaugam 3 pahare de apa fiarta, curry si lasam sa fiarba 10min. la foc mediu cu capac. Dupa cele 10min. adaugam carnea de peste, patrunjel tocat nu prea marunt, sare si piper dupa gust si mai lasam 2min. amestecand usor din cand in cand. Tragem cratita de pe foc si mai lasam sa se odihneasca 5 min. cu capacul pus. Se serveste cu un pahar de vin demisec alb rece. Aceasta reteta este tipica portrugheza si se serveste de foarte multe ori cand sunt musafiri la masa. Bineinteles ca aceasta reteta e una din zeci sau chiar sute de retete specifice din peste cu orez ce se prepara in Portugalia. Celor care le place picant poate adauga cateva picaturi de Tobasco. Va urez pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii