Se pregatesc mai intai scoicile.Eu le-am desfacut la vapor.Intr-o oala am adaugat putin ulei de masline ,2 catei de usturoi ,2 foi de dafin si cateva boabe de piper.Am adaugat scoicile si paharul de vin.Le-am pus capacul si le-am lasat cateva minute sa se desfaca.Cand sunt desfacute(cele care nu s-au desfacut ,nu insisitati ,nu se vor deschide si nu se folosesc pt ca sunt toxice),le punem intr-un castron pt a se lasa la racit.Strecuram zeama lasata in oala cu ajutorul unei palnii cu un servetel absorbant in interior,asa eliminam si resturile de nisip lasate de scoici.
Pregatim orezul,incepand cu calirea cepei in ulei ,se adauga orezul,si se caleste si acesta pana devine transparent.Adaugam zeama strecurata de la scoici si lasam timp de 15 minute la foc potrivit ,daca mai este nevoie de lichid se adauga apa,daca nu mai aveti zeama.Intre timp ,eliminam jumatate de cochilie a scoicilor .Adaugam scoicile cu jumatate de cochilie si carne,inainte cu 5 minute ca orezul sa fie gata.Se presara patrunjel verde si piper macinat, se serveste imediat.Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii