Orez cu Sos Alb Delicios

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Orez cu Sos Alb Delicios

Ingrediente

  • Sos: 2 cepe mici taiate cubulete
  • 5 ciuperci de marime medie, oparite
  • jumatate ardei gras verde taiat julien
  • 2 linguri de margarina (sau de ulei)
  • 300 grame iaurt (sau 2 cutii mici de iaurt)
  • jumatate de pahar cu vin alb
  • 2 pulpe pui fierte si taiate bucatele
  • piper, chimen, curry, sare
  • Orez: 1 cana mare de orez
  • 1 lingura margarina (sau de ulei)
  • 2 litri de supa rezultata in urma fierberii pulpelor de pui (in care se adauga dupa gust 1 lingura de concentrat de legume)
  • 1 morcov fiert taiat rondele (fiert odata cu pulpele de pui)
  • piper boabe
  • 1 foaie de dafin
  • 1 legatura de patrunjel taiata marunt

Mod de preparare

Orez

1-Intr-o oala se topeste margarina in care se caleste putin orezul.

2-Peste orezul calit se toarna supa rezultata prin fierberea pulpelor de pui (la o masura de orez se pun 3 masuri de supa, eventual se mai adauga in plus, pana ce orezul e fiert) si morcovul taiat rondele.

3-Se adauga cateva boabe de piper si foaia de dafin.

4-Dupa ce orezul s-a umflat si s-a fiert se stinge focul si se adauga patrunjelul taiat marunt.

Sos

1-Intr-o tigaie mai adanca se caleste in margarina incinsa, ceapa pana devine transparenta, dupa care se adauga ardeiul taiat julien si ciupercile oparite taiate bucatele. Se adauga condimentele (curry, chimen, piper si sare dupa gust)

2-Se calesc impreuna dupa care se adauga vinul. Se lasa pe foc, la calit, pana ce se evapora alcoolul.

3-Dupa ce s-a evaporat alcoolul, se adauga iaurtul si pulpele de pui taiate bucatele. Eventual se mai adauga putina supa de la pulpele fierte pentru a iesi mai mult sos.

4-Se lasa sa fiarba pana scade putin si se da de-o parte.

5-Sosul rezultat se adauga peste orez dupa preferinte, ori in farfurie, la fiecare portie, ori in intreaga cantitate de orez.

6-POFTA BUNA!:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise