Orez in lapte roz

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Orez in lapte roz

Ingrediente

  • 1L 300 ml lapte
  • 70 ml lichior de caspuni
  • 30 ml Limoncello
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 baton de vanilie, injumatatit
  • 100 gr zahar
  • 300 gr orez

Mod de preparare

Intr-o cratita, pe foc potrivit, se pun laptele, lichiorul de caspuni, Limoncello, batonul de scortisoara si vanilie si zaharul.Se lasa sa dea intr-un clocot apoi se opreste focul, se acopera cratita si lasa la infuzat 30 minute.

Dupa cele 30 minute, se inlatura batonul de scortisoara si vanilie si se pune cratita pe foc din nou, se adauga orezul apoi se lasa sa fiarba la foc mic timp de 30-35 minute pana cand orezul s-a inmuiat iar compozitia s-a legat putin – in acest timp se amesteca din cand in cand pentru ca orezul sa nu se lipeasca de fundul cratitei. Orezul se serveste cald sau rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise