Orezul se fierbe cu o zi inainte de al praji si se tine la rece. Eu l-am fiert aseara, astfel : l-am spalat in apa rece, l-am pus intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa, si cand a inceput sa dea in clocot, l-am acoperit cu un capac. Am redus flacara si l-am lasat sa fiarba la foc mic circa 10 minute, dupa care am stins flacara si l-am mai lasat inca 10’ sub capac. Am dat capacul la o parte, l-am lasat sa se raceasca si l-am pus la frigider pana a doa zi ( adica azi).
Am preparat omleta din cele doua oua, pe care am asezonat-o si in care am taiat marunt cimbru proaspat. Am prajit-o pe ambele parti, intr-o lingura de unt, apoi am rulat-o si cu un cutit ascutit, am taiat fasii foarte subtiri.
Castravetele l-am taiat bucatele mici, la fel ardeiul si morcovul. Ceapa si usturoiul le-am tocat marunt.
Intr-o tigaie wok, am incins uleiul si am pus la prajit legumele,pentru 2-3’. Am adaugat orezul si dupa alte 3’, am pus si taiteii de omleta. Am amestecat de cateva ori, am mai lasat foarte putin pe foc, pentru a se patrunde aromele, apoi am oprit flacara.
Am servit orezul, stropit cu sos de soia. Un deliciu!
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii