autor:

dicarmencitta1957

» » Mancaruri cu carne

Orez salbatic, cu miez de floarea sorelui si copane de pui

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 februarie 2010

Ingrediente
4 copane de pui mari., 1 cana de orez salbatic., 2 linguri de piper boabe roz., 3 linguri de miez de floarea soarelui(prajit in prealabil)., 1 ceasca mica de vin(cam 4 sau 5 linguri de vin)., 3 linguri de ulei de masline extravirgin pentru prajit., 2 lingurite de ulei de masline extravirgin(pentru picurat pe copane)., 1 ceapa rosie., sare,piper boabe roz,vegeta fara sare(bio),tarhon uscat,rozmarin uscat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Copanele bine curatate si spalate le punem intr-o tava de teflon.Peste copane eu am pus vegeta fara sare,piper boabe roz(acest piper nu este foarte iute,sau cel putin eu asa l-am nimerit),am picurat si 2 lingurite de ulei de masline extravirgin si o cescuta mica de vin alb.Uleiul de masline in combinatie cu vinul, dau o consistenta sosului de vin si este si foarte gustos.Bagam la cuptor pentru 40 sau 45 de minute.Tava de teflon o acoperim cu o folie de aluminiu.Puiul se face foarte repede.Separat pregatim si orezul salbatic pe care l-am spalat si l-am lasat in apa, cel putin 30 de minute.Intr-o tigaita mica de teflon prajim mai intai,cele 3 linguri de miez de flaorea soarelui.Scurgem orezul,tocam ceapa rosie julien.Intr-o tigaie de teflon,punem 3 linguri de ulei de masline extravirgin,ceapa si o calim 2 minute si apoi adaugam 3 linguri de miez de floarea soarelui prajit,orezul scurs si continuam inca 2 minute sa-l prajim.Adaugam 3 cani de apa si il lasam sa fiarba la foc mic.Se stie ca la o cana de orez se pun 3 masuri de apa.Amestecam in orez incontinuu si dupa ce infloreste un pic,il putem baga la cuptor,daca nu vrem sa-l amestecam incontinuu.Cam in 15-20 minute,orezul este gata.Acest orez salbatic se face un pic mai greu decat cel obisnuit.Cand avem si puiul si orezul gata,le putem servi alaturi de un pahar de vin alb.Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez salbatic, cu miez de floarea sorelui si copane de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 1000 lei
3299.99 lei
2299.99 lei

  • 3 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    Foarte frumos, gustos, rafinat.

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

    Felicitari pentru prezentare!!!! Arata minunat

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 februarie 2010

    Arata tare bine...,trebuie sa fie tare gustos...

Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • 4 copane de pui mari.
  • 1 cana de orez salbatic.
  • 2 linguri de piper boabe roz.
  • 3 linguri de miez de floarea soarelui(prajit in prealabil).
  • 1 ceasca mica de vin(cam 4 sau 5 linguri de vin).
  • 3 linguri de ulei de masline extravirgin pentru prajit.
  • 2 lingurite de ulei de masline extravirgin(pentru picurat pe copane).
  • 1 ceapa rosie.
  • sare,piper boabe roz,vegeta fara sare(bio),tarhon uscat,rozmarin uscat.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumos, gustos, rafinat.

Retete

din Mancaruri cu carne

Varza calita cu carne de porc Varza calita cu carne de porc

Varza calita cu carne de porc este una dintre mancarurile noastre preferate. Se prepara foarte usor, doar ca trebuie sa aveti rabdare

1 vot    0 comentarii
2h 50 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute cu sos de rosii Chiftelute cu sos de rosii

Carnea tocata se pune intr-un vas. Se adauga ceapa uscata, curatata si tocata marunt. Se condimenteaza carnea cu sare, piper (dupa gust). Intr-o

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Musaca