Ingrediente
o cana de orez (200g), 1l de supa de carne, copanele si piept de cocos (fierte in supa), 3 ardei grasi rosii, o ceapa, 2 morcovi, o bucatica de telina, 400 g ciuperci Champignon, cateva fire de patrunjel verde, sare, piper, 50 ml ulei, o foaie de dafin
Dificultate: Medie | Timp: 1h
1 vot
Mod de preparare
Se curata si spala zarzavatul apoi ceapa se taie marunt, ardeiul se feliaza fin, morcovii si telina se taie cubulete fine iar ciupercile se feliaza si ele.
2.Se calesc legumele in ulei, la inceput amestecand usor cu o lingura de lemn apoi le inabusim un pic, acoperindu-le cu un capac. Cand legumele s-au inmuiat adaugam si ciupercile,le inabusim un pic si pe ele impreuna cu legumele dupa care adaugam orezul, amestecand continuu timp de 5 minute. Dupa ce calim un pic si orezul incepem sa adaugam cate un pic de supa (oprind cca 200 ml separat) si lasam sa clocoteasca la foc mic, amestecand din cand in cand.
3.Se toarna orezul cu legumele intr-o tavita mai inalta, se aseaza carnea fiarta de cocos, se toarna si supa oprita si se da la cuptor cca 20-30 minute,pana scade toate supa.Se presara verdeata tocata deasupra.
Pofta buna!