Orez sarbesc cu carne de cocos

Reteta de orez sarbesc cu carne de cocos. Cum prepari acasa orez sarbesc cu carne de cocos reteta simpla si gustoasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Orez sarbesc cu carne de cocos

Ingrediente

  • o cana de orez (200g)
  • 1l de supa de carne
  • copanele si piept de cocos (fierte in supa)
  • 3 ardei grasi rosii
  • o ceapa
  • 2 morcovi
  • o bucatica de telina
  • 400 g ciuperci Champignon
  • cateva fire de patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 50 ml ulei
  • o foaie de dafin

Mod de preparare

Carnea se fierbe bine inainte in apa cu sare in care am adaugat si 2-3 morcovi intregi si o foaie de dafin si un praf de sare. Dupa ce fierbe se strecoara si oprim supa separat de carne.

Se curata si spala zarzavatul apoi ceapa se taie marunt, ardeiul se feliaza fin, morcovii si telina se taie cubulete fine iar ciupercile se feliaza si ele.

Reteta de orez sarbesc cu carne de cocos prevede calirea legumelor in ulei, la inceput amestecand usor cu o lingura de lemn apoi le inabusim un pic, acoperindu-le cu un capac. Cand legumele s-au inmuiat adaugam si ciupercile,le inabusim un pic si pe ele impreuna cu legumele dupa care adaugam orezul, amestecand continuu timp de 5 minute. Dupa ce calim un pic si orezul incepem sa adaugam cate un pic de supa (oprind cca 200 ml separat) si lasam sa clocoteasca la foc mic, amestecand din cand in cand.

Se toarna orezul cu legumele intr-o tavita mai inalta, se aseaza carnea fiarta de cocos, se toarna si supa oprita si se da la cuptor cca 20-30 minute,pana scade toate supa. Se presara verdeata tocata deasupra.

Pofta buna si spor la preparat reteta de orez sarbesc cu carne de cocos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise