autor:

sorin

» » Retete de post

Orez sarbo moldovenesc

Autor: sorin (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 01 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: sorin (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 01 decembrie 2015

Ingrediente
2-3 cepe mijlocii, 2 cani de orez (300grame), 2 morcovovi, 2 ardei rosii, 400 g ciuperci, 2 foi de dafin, patrunjel, marar, sare, piper, bulion, ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Taiem ceapa marunt si si o punem la inmuiat 5 minute

dupa care adaugam morcovul si ardeii taiati marunt

dupa alte cateva minute adaugam ciupercile.

Potrivim de sare piper, punem si foile de dafin si lasam cateva minute sa se intrepatrunda aromele.

Intre timp pregatim orezul... il spalam, pregatim si vasul termorezistent.

Punem in vas legumele inmuiate, orezul si apa in proportia de 1/3.

Bagam in cuptorul incalzit in prealabil, lasam pana scade apa.

Cand scade apa, adaugam o cana de bulion amestecat cu apa, ornam cu patrunjel si bagam inca 5 minute la cuptor.

P.s. promit sa adaug si fotografii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez sarbo moldovenesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Turte sau Pelincile Domnului

Turte sau Pelincile Domnului

Din faina, sare si apa se framanta aluatul cu o consistenta solida si se lasa la rece 20-30 minute.

22 voturi    4 comentarii
6h
Retete de post
Bors de cartofi

Bors de cartofi

Am curățat si tăiat legumele, apoi le-am pus într-o oala la fiert, întâi ceapa,

0 voturi    1 comentariu
30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 2-3 cepe mijlocii
  • 2 cani de orez (300grame)
  • 2 morcovovi
  • 2 ardei rosii
  • 400 g ciuperci
  • 2 foi de dafin
  • patrunjel
  • marar
  • sare
  • piper
  • bulion
  • ulei

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Saramura de macrou Saramura de macrou

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun

1 vot    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Gogosi rapide cu drojdie