Orez spaniol (2)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Orez spaniol (2)

Ingrediente

  • o cana orez
  • 2 cepe
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 ardei
  • 5 rosii sau 1 lingura pasta de tomate
  • 1 lingurita (dupa gust) condiment de legume
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 100 grame masline
  • 1 bucata carnat afumat
  • 3 linguri ulei
  • sare

Mod de preparare

Se curata legumele si se spala; se taie ceapa si usturoiul marunt,iar ardeii fasii.Orezul se spala in mai multe ape si se pune la fiert cu cu condimentul de legume,in 4 cani de apa clocotita.In timp ce orezul fierbe,se caleste (separat) ceapa,usturoiul si ardeiul in 2 linguri de ulei si putina apa.Rosiile se oparesc,apoi se decojesc si se taie cuburi.Se adauga bucata de carnat afumat,taiat feliute,la calit;apoi adaugati si rosiile(sau pasta de tomate dizolvata in putina apa)la calit .Se taie maslinele fasii(fara samburi)sau rondele.Cand s-a fiert orezul,il amesteci cu compozitia de legume si carnat,se adauga boia,maslinele si sarea dupa gust.Se opreste focul.Cu uleiul ramas,ungi un vas in care pui toata compozitia si il dai la cuptor pentru 20-30 de minute.(Daca vrei ca reteta sa o faci de post,renunta la carnat)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise