Se pun la fiert aripioarele in 500 ml apa rece cu un cub de concentrat de pui si se lasa aproximativ 30 minute la foc mic cu capac.
Intr-un ceaun prajiti in 2 linguri ulei usturoiul curatat si tocat foarte fin, apoi adaugati aripioarele scoase din zeama in care au fiert, sare, piper, putina apa si mai lasati la foc mic cu capac 10-15 minute.
Separat puneti restul de ulei intr-o craticioara, adaugati faina, amestecati cu un tel para mai micut si puneti la foc mic. Nu lasati sa se prajeasca faina, adaugati imediat zeama fierbinte in care au fiert aripioarele, amestecand energic cu telul. Se va ingrosa imediat. Condimentati, lasati 2-3 clocote, amestecand continuu. Stingeti focul si amestecati cu smantana.
Puneti pe platou ostropelul de aripioare si asezati ciulamaua cu smantana langa carne. Presarati cu putin patrunjel tocat si paprika. Puteti servi cu mamaliguta.
Pofta buna.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii