Autor:
Anca (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 26 februarie 2012
Ingrediente
2 linguri unt, 4cepe verzi sau o bucata mai mica de praz, 8 linguri smantana mai grasa, 4 oua, piper, sare, 2 linguri cascaval ras
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Mod de preparare
Se caleste ceapa in unt si apoi se adauga 4 linguri de smantana. Se lasa pe foc mic pana scade sosul. Intre timp ungeti 4 forme de souffle cu putin unt si asezati-le intr-o tava. Impartiti egal ceapa in fiecare forma,apoi puneti cate un ou.
Peste fiecare ou puneti cate o lingura din smantana ramasa,sare piper si putin cascaval. Turnati in tava apa fierbinte (cam pana la jumatatea formelor) si dai la cuptor pentru 10 minute.
Eu le-am lasat putin mai mult pentru ca nu imi plac ouale foarte moi :D.
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua coapte cu praz cremos" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Reteta este pentru doua portii.Cartoful se curata si se fierbe in apa cu un praf de sare cca 15 min.Ardeiul
26 voturi
2 comentarii
30 min
Mod de preparare: Se feliaza salmul(de care doriti)se taie rosile in forma de floare se taie si cascavalul
1 vot
1 comentariu
1h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate