autor:

amalia

» » , Retete de Pasti, Aperitive

Oua Faberge'

Autor: amalia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: amalia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2016

Ingrediente
12 coji de oua intregi, 1 morcov mare, 100 g boabe de porumb dulce, 100 g pastai de fasole verde, 1/2 ardei gras rosu, 3 lg de mazare, 100 g pastrama din piept de pui, 50 cascaval, sare, piper, 1 lgt patrunjel verde tocat, 1200 ml apa, 20 g gelatina

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

A fost dragoste la prima vedere! Le-am vazut, mi-au placut, le-am facut! Un mic antrenament pentru sarbatoarea Pastelui. O reteta plina de culoare si veselie, care bucura ochiul , sufletul si papilele gustative de-o-potriva.

Eu am avut la congelator, pregatite din toamna trecuta, porumbul, fasolea verde si mazarea, deoarece imi place sa am de toate, mai ales ca parintii mei au o gradina mare si plina de bunatati.

Prin urmare am pus la fiert doar morcovul curatat si tocat cubulete in cca 1 l de apa. Cand a fost aproape fiert, am adaugat si legumele congelate impreuna cu ardeiul taiat cubulete, sare , piper si patrunjelul verde. Am mai lasat la foc mic 10 minute, dupa care am strecurat totul si am pastrat zeama.

Cojile de oua le-am adunat timp de o saptamana, procedand astfel de fiecare data cand am avut nevoie de ele: am spart oul doar cat o moneda de 10 bani si am golit cu grija continutul; am spalat bine cojile astfel obtinute si le-am pus la uscat.

Cat timp sa raceste zeama de legume, tai cubulete pieptul de pui si cascavalul si pui gelatina la umflat in 200 ml de apa rece.

Cand s-a umflat suficient ( se transforma intr-o masa omogena de granule) o pui pe foc mic si amesteci incet pana cand se lichefiaza. Ai grija sa nu fiarba, fiindca atunci se taie si nu o mai poti folosi! Lasi gelatina sa se racoreasca si apoi o amesteci cu zeama de la legume.

Umpli cojile de oua cu legume ,piept de pui si cascaval,cam 1/3 si completezi cu supa. Lasi ouale la rece cca 2 ore, dupa care le decojesti cu grija.

Le servesti pe felii de cascaval, cu multa dragoste si bucurie in suflet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Oua Faberge'" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Cuburi cu crema de branza

Cuburi cu crema de branza

Intr-un castron se amesteca bine ceapa tocata foarte marunt (sau data la blender) cu untul, branza

1 vot    2 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Cornulete pascale

Cornulete pascale

Punem oualele si zahar in bolul de la mixer si le amestecam bine. Topim untura su lasam sa se raceasca

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 22 %
899.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 12 coji de oua intregi
  • 1 morcov mare
  • 100 g boabe de porumb dulce
  • 100 g pastai de fasole verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 3 lg de mazare
  • 100 g pastrama din piept de pui
  • 50 cascaval
  • sare
  • piper
  • 1 lgt patrunjel verde tocat
  • 1200 ml apa
  • 20 g gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de amalia
Pasca fara aluat

Pasca fara aluat

Punem ouale intr-un castron suficient de mare, adaugam zaharul si zaharul vanilinat si batem bine

26 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Biscuitii digestivi se sfarama si apoi se adauga margarina topita. Amesteci bine pana cand obtii

24 voturi    1 comentariu
4h
Dulciuri diverse
TORT FESTIV DE REVELION

TORT FESTIV DE REVELION

1. Blat: Galbenusurile le freci spuma impreuna cu praful de sare si zaharul. Apoi bati albusurile

2 voturi    0 comentarii
4h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Rulada cu bureti (opintici) Rulada cu bureti (opintici)

Intr-un vas se pun untura, smantana, praful de copt, oul, sarea, faina de grau si se framanta aluatul pana se dezlipeste de pe maini.

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Inghetata cu caise si lamaie Inghetata cu caise si lamaie

Se pune laptele dulce intr-o cratita, peste lapte se pun smantana si patru linguri de zahar. Se pune cratita la bain marie si se amesteca

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Rulouri cu crema de naut