Ingrediente
4 ouă, două mâini de spanac, oţet, sare, unt, piper, 2 chifle micuţe, , Sosul olandez:, , 2 gălbenuşuri, 1/2 lingură apă rece, 1/2 lingură zeamă de lămâie, 100 g unt, sare, piper
Dificultate: Medie | Timp: 45 min
2 voturi
Mod de preparare
Într-o tigaie punem puţin unt şi spanacul spălat bine. Lăsăm focul mediu şi amestecăm în el până când se reduce considerabil şi se înmoaie bine. O să arate ca un fel de pastă omogenă, doar că vei putea distinge frunzele.
Chiflele le tăiem în două, le punem la prăjit pe o parte şi pe cealaltă şi le ungem cu unt.
Sosul olandez: Punem 75 g de unt la topit într-o tigaie. Într-un castron batem două gălbenuşuri la bain-marie până când se omogenizează. Adăugăm apa, lămâia, sarea şi piperul şi mai amestecăm cu telul încă 30 de secunde. Punem jumătate din untul tare care ne-a rămas şi amestecăm totul încă 2 minute. Luăm bolul de la bain-marie şi îl aşezăm pe un tocător de lemn. Puţinul unt care ne-a rămas îl aruncăm în bol şi îl încorporăm pentru a obţine un sos fin. Treptat, adăugăm şi untul topit, câte puţin, amestecând încontinuu. E gata. Dacă doriţi, mai puteţi adăuga sare, piper sau lămâia în funcţie de preferinţe.
Pe chiflă aşezăm spanacul, oul şi deasupra, sosul olandez. Alături am aşezat câteva frunze de salată creaţă cu ulei de măsline, oţet, sare şi piper. Un deliciu. O duminică superbă, vă doresc! Poftă bună şi spor la savurat!
Mai multe retete, pe http://www.saltnsasha.wordpress.com
kok miori (Chef de cuisine) , 28 mai 2014
Buna reteta dar cred ca sant prea multe oua ?