Oua florentine cu jambon

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Oua florentine cu jambon

Ingrediente

  • 500g spanac
  • 3 linguri unt
  • 8 felii sunca afumata
  • O lingurita nucsoara
  • 4 oua
  • 2 linguri otet
  • 4 linguri double cream/smantana
  • 150g branza cheddar rasa

Mod de preparare

Spanacul bine spalat se pune intr-o oala cu apa fiarta si sare, se lasa la foc pana se inmoaie. Intre timp se incinge o tigaie cu untul, se adauga sunca taiata cubulete si se lasa pana se prajesc. Se adauga spanacul bine scurs si batut, se amesteca bine si se adauga nucsoara. Se lasa 3 minute la foc mediu. Se gusta pentru a vedea daca mai este nevoie de sare, atentie, sunca e posibil sa fie sarata, deci adaugati doar putin piper.

Ouale se pun intr-o oala cu 2 litri de apa, 2 linguri de otet, cand apa incepe sa fiarba. Se pun cu grija si se lasa pana acestea se incheaga, in jur de 5 minute.

Intr-o tava unsa cu putin unt se formeaza 4 musuroaie din spanac. Deasupra se adauga ouale, smantana si branza rasa. Se da la cuptor incins dinainte la 220 de grade, pana devin aurii, in jur de 10 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise