Oua in purgatoriu

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Oua in purgatoriu

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 1 ardei Kapia
  • 3 linguri ulei
  • 50 ml apa
  • jumatate de lingurita de sare
  • 300 g rosii intregi conservate in suc propriu
  • un varf de cutit de piper negru macinat
  • un varf de cutit de boia de ardei dulce
  • o frunza de busuioc
  • 2 oua
  • 50 g cascaval ras pentru servire

Mod de preparare

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Ardeiul se curata de cotor si seminte, se spala si taie marunt.

Ceapa si ardeiul se pun intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei, 50 ml apa si jumatate de lingurita de sare si si se lasa sa se inabuse, acoperind tigaia cu un capac. Dupa aceea, rosiile conservate in suc propriu se dau prin robotul de bucatarie si se adauga in tigaie peste legume impreuna cu un varf de cutit de piper negru macinat, un varf de cutit de boia de ardei dulce si o frunza de busuioc si se mai tin la foc cateva minute pana cand se leaga sosul. Se elimina frunza de busuioc si se adauga ouale, peste care se presara putina sare, apoi se acopera tigaia cu capacul si se lasa la foc in continuare, in functie de preferinta (daca le vreti moi sau tari). Daca este necesar se mai adauga o lingura sau doua de apa in sos.

Ouale in purgatoriu se pot servi cu cascaval ras.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise