Este o reteta foarte simpla de realizat, in timp scurt si se poate servi ca atare cu paine moale, sau cu spanac, humus, branza, mamaliguta sau orez.
Eu am servit-o alaturi de un amestec de cus-cus cu orez.
Ardeiul il taiem fasii subtiri, ceapa curatata o taiem julien pe cea rosie si pe cea verde o maruntin cu codite cu tot.Usturoiul il feliem si tocam patrunjelul verde.
Intr-o tigaie punem uleiul la incalzit , adaugam chimionul si il prajim putin sa isi intensifice aroma.
Adaugam ceapa taiata, amestecam si o lasam pina se inmoaie, impreuna cu jumatate din fasiile de ardei gras.
Rosiile din conserva le taiem marunt, apoi le rasturnam in tigaia cu ceapa si ardei. Condimentam cu toate ingredientele mai sus mentionate. Amestecam si lasam sa fiarba acoperit, la foc mic 10-15 minute. Adaugam restul fasiilor de ardei gras.
Cu ajutorul unei linguri, facem cuiburi in sos ,in care punem cate un ou spart separat, in bol.
Acoperim tigaia cu un capac si lasam 3-5 minute asa, pina se fac ouale.
Presaram patrunjel vede deasupra si servim Shakshouaka, dupa bunul plac.
Sigur voi mai face !
Pofta mare va doresc !
http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/03/oua-in-sos-de-rosii-shakshouaka.html
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii