Oua ochiuri cu cascaval si mamaliga

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Oua ochiuri cu cascaval si mamaliga

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane:
  • 4 oua
  • 50 g cascaval
  • 50 ml ulei
  • 300 g malai
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Taiati doua felii de cascaval de 8-10 mm grosime.

Puneti la fiert cam 700 ml apa cu o jumatate de lingurita de sare si o lingura de ulei. Cand clocoteste, adaugati 200 g malai in ploaie si amestecati cu telul sau facaletul. Fierbeti 7-8 minute la foc mic, amestecand sa nu faca cocoloase, adaugati restul de malai, amestecati inca 3-4 minute si mamaliga este gata. Raturnati-o pe o tava sau pe o farfurie mai mare si infigeti lateral felii le de cascaval, dar nu de tot. Se vor inmuia numai bine pana faceti ochiurile.

Intr-o tigaie antiaderenta puneti uleiul la incins, spargeti ouale si puneti-le in ulei cate 2 odata, cu o lingura stropiti-le cu uleiul incins din tigaie pana se coaguleaza si deasupra. Puneti putina sare si asezati-le pe mamaliga dupa ce ati facut o adancitura. Procedati la fel si cu celelalte 2 oua.

Decorati cu o frunzulita de patrunjel, o bucatica de rosie, etc. Puteti sparge putin un galbenus sa curga peste mamaliga.

Se poate servi cu sos de usturoi, cu vinete sau ca atare.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise