Oua scotiene

Fierbem ouale pentru 10 minute, in apa cu putina sare si putin otet.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Oua scotiene

Ingrediente

  • 6 oua fierte, tari
  • 600 gr carne tocata (vita+porc)
  • 1 capatana usturoi
  • boia de ardei iute
  • sare dupa gust
  • 2 oua crude
  • 100 gr faina (cu aproximatie)
  • 150 gr pesmet

Mod de preparare

Fierbem ouale pentru 10 minute, in apa cu putina sare si putin otet (pentru a nu se sparge), dupa care scurgem apa, le crapam usor si le scufundam in apa rece.

Tocam carnea impreuna cu usturoiul curatat si presaram peste acestea, sare si boia de ardei iute.

Adaugam oul crud si omogenizam bine amestecul si il impartim in 6 parti.

Celalalt ou crud il amestecam cu o lingurita de faina.

Curatam ouale, le trecem prin faina apoi le imbracam cu carnea tocata pe toate partile.

Presam bine carnea peste oua, formand astfel niste bulete mari cam cat mingea de tenis, apoi trecem fiecare bulet prin oul amestecat cu faina, iar la final, prin pesmet.

Asezam buletele in tava tapetata cu hartie de copt sau pur si simplu punem fiecare bulet in hartie pentru briose si dam tava la cuptor pentru 45 minute, la 180 de grade C, pana cand acestea se rumenesc bine pe toate partile.

Aceste oua scotiene sunt foarte de efect printre aperitive la o masa de sarbatoare!

Se pot taia in jumatati, in sferturi sau in felii rotunde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise