Ingrediente
20 de oua,400 gr pateu de ficat,maioneza,3 linguri smantana,2 linguri margarina,vegeta,piper.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
22 voturi
Ingrediente
20 de oua,400 gr pateu de ficat,maioneza,3 linguri smantana,2 linguri margarina,vegeta,piper.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
22 voturi
Cely Snijec (Chef de cuisine):
Umplutura pentru oua umplute: hribii fierti, strecurati, se dau pe robot. Se incorporeaza cu maioneza condimentata cu sare, piper, zeama de lamaie, dupa gust. Umpli jumatatile de oua, le acoperi cu un strat de maioneza, ornezi cu gogosar, masline, verdeata, dupa imaginatie. Asezi jumatatile de ou pe un pat de salata verde. Acoperite cu o folie, pot fi pastrate la frigider pentru a doua zi.
valentina ionita (Chef de cuisine):
Interesanta si reteta ta.Eu le pregatesc astfel: 10 oua jum pachet unt 2 linguri ulei o lingura mustar dulce piper ,sare dupa gust Se fierb ouale f tare in apa cu sare si putin otet.Se curata si se taie pe jumatate.Galbenusurile impreuna cu mustarul se amesteca f bine sa nu ramana cocoloase, se adauga untul si se amesteca la fel de bine pana se obtine o pasta consistenta.La sfarsit se adauga uleiul si condimentele. Fiecare jumatate de ou se umple cu compozitie si se niveleaza frumos.Se poate orna si cu spitul,se poate garnisi cu patrunjel verde , cu gogosari , castraveciori acri sau masline in functie de gustul si imaginatia fiecaruia.
Munteanu Claudia Laura , 01 ianuarie 2015
foarte simplu de facut dar si foarte gustos
Alexandra Pica , 23 noiembrie 2014
Asta o fac si eu insa fara margarina si vegeta . Imi place caci este usor de facut
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 februarie 2013
Acest aperitiv este apreciat mereu, cam la orice sarbatoare din familie.
Redusa
1h
22 voturi
burdulea maria elena (Chef de cuisine)
Acest aperitiv este apreciat mereu, cam la orice sarbatoare din familie.
Alexandrina (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012
Sunt delicioase ouale umplute, indiferent de cum sunt facute.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2012
Foarte bune!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 august 2012
Sunt foarte gustoase. Cam asa le fac si eu, doar ca la umplutura adaug putina ceapa razuita si patrunjel verde.
constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010
Fiecare isi ceeaza propria reteta in functie de gustul sau dar indiferent cum sunt facute sunt o bunatate !
Sidy (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010
Indiferent cum sunt facute , ouale umplute sunt cele mai apreciate aperitive de catre familia mea ! Delicioase, mai ales asa cu sos. In sos eu adaug smantana sau sana si putina ceapa verde razuita....
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010
Foarte gustoase si aspectoase!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 26 mai 2009
Sunt multe variante pentru umplutura. Toate sunt foarte bune.Cat despre aspec, nu mai vorbim
Alexandrina (Chef de cuisine) , 08 mai 2009
Mie imi plac ouale umplute foarte mult! Si am incercat mai multe umpluturi, si cu peste, si cu branza... Iar ca prezentare, am gasit pe blogul lui Teo o idee foarte draguta, oua soricei. Va pun si poza, cum mi-au iesit mie soriceii. P.S. Cristina, mi-ai facut pofta!
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 mai 2009
Eu le fac la fel ca si Valentina servite pe pat de salata verde.
Eva Fischer (Chef de cuisine) , 04 mai 2009
Si eu prepar oua umplute, dar nu totdeauna adaug pateu de ficat. Si mai adaug o lingurita de mustar. Cand vreau sa le fac foarte festive, tai cele doua capete ale oualor, o taietura mai mica, asa ca poate sta in "picioare" si una mai mare, prin care scot galbenusul. La decorare, asez pe oua cate o caciula dintr-o rosie, deci rezulta o ciupercuta si cu maioneza pun si niste puncte pe rosie, iar apoi le pun pe salata verde.