Oua umplute

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Oua umplute

Ingrediente

  • 10 oua intregi
  • 4 castraveciori murati
  • 1 pateu la tub de la C+C (bineinteles se pot pune si cuburi de sunca sau orice altceva doriti)
  • 100 g smantana
  • sare, piper
  • Pentru maioneza:
  • 2-3 lingurite de mustar
  • 1 galbenus crud si 1 galbenus fiert
  • 200ml ulei
  • Pentru ornat:
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se pun ouale la fiert timp de aproximativ 15 minute (dupa ce a inceput apa sa fiarba).

Dupa ce au fiert, se lasa sa stea in apa rece 5 minute, apoi se decojesc.

Se taie in doua, iar galbenusurile se pun intr-un bol. Se adauga peste galbenuse (care au fost pisate cu furculita) pateul si castravetii tocati marunt, se amesteca totul pana devine o pasta omogena si se adauga sare, piper si 2 linguri rase de smantana. Se amesteca din nou.

Se face maioneza: se amesteca mustarul cu galbenusul crud si cu cel fiert(care a fost pisat) pana se omogenizeaza iar apoi se amesteca continuu turnand putin cate putin uleiul.

Se pun 2-3 linguri de maioneza pe platoul pe care urmeaza sa puneti ouale, si se intinde apoi cu o lingurita luati pasta si umpleti jumatatile de ou, iar apoi le asezati pe platou. Se repeta umplerea pana se termina jumatatile.

Dupa ce ati pus ouale pe platou se toarna deasupra cat mai estetic maioneza ramasa, amestecata cu 2 linguri de smantana (pentru a deveni mai fluida si mai usor de lucrat cu ea).

Iar deasupra se presara patrunjel tocat marunt.

Se dau la frigider pentru cel putin o ora.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise