Ouale se scot din timp de la frigider, se spala bine cu detergent de vase si se clatesc. Daca avem oua maronii de tara procedam în felul următor pentru albire : pt 10 Oua folosim 10 lgt de sare și 500 ml otet, deci 1 lgt sare si 50 ml otet pt 1 bucata. Punem sarea și otetul în apa rece, amestecam si punem ouale de tara. Pt a nu se sparge la fiert e bine ca ouale sa ocupe cam tot fundul oalei ca sa nu se ciocnească intre ele. Din momentul cand incepe apa sa fiarba lasam 5 minute apoi le scoatem si aruncam apa. Frecam putin fiecare ou cu un burete de vase pt a îndepărta pojghita maronie apoi le spalam la chiuveta sub jet de apa rece. Le punem din nou la fiert în alta apa rece cu putina sare și otet, cat doriti și mai lasam10-15 min sa fiarba tare. Se scot, se sterg si se vopsesc când sunt puțin caldute. Se pune vopseaua în apa calda apoi se taie un colt. Punem câteva picături pe manusa, frecam palmele apoi punem oul si-l frecam și pe el. Ca sa iasa cum trebuie culoarea eu le-am dat de vreo 3 ori timp în care le-am lasat vreun minut intre operațiuni sa se usuce. Dupa ce s-au uscat bine aplicam decoratiunile.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii