Oua vopsite, de Sf. Paste

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Oua vopsite, de Sf. Paste

Ingrediente

  • oua
  • vopsea la plic \"Alex\"
  • o bucatica slaninuta

Mod de preparare

Se spala ouale si se degreseaza bine, apoi se pun la fiert. De cand da primul clocot se mai lasa la fiert 10\', dupa care se opreste focul si ouale raman in apa fierbinte.Daca folosim mai multe culori, vom tine cont de cantitatea de oua pe care am fiert-o si le vom inparti in mod egal, sa avem oua din toate culorile.

Intr-o craticioara pregatim vopseaua(fiecare culoare in parte) tinind cont de instructiunile de pe plic.Luam oule pe rand si le introducem in vopsea. Cand culoarea dorita este obtinuta, le scoatem si le punem pe servetel absorbant. Procedam asa cu toate culorile si cu toate oule pe care vrem sa le vopsim.

Cat sunt inca calde, luam bucatica de slaninuta si o frecam bine, bine de ou, pentru ai da o stralucire si o frumusete aparte.

Oule stralucitoare, le asezam intr-un cosulet si sunt gata sa-l astepte pe iepuras.

Paste Fericit !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise