Oua vopsite - eny

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Oua vopsite - eny

Ingrediente

  • Oua
  • vopsea
  • sare
  • otet
  • apa

Mod de preparare

Se pun ouale (spalate inainte) intr-o cratita cu apa si putina sare ( pentru a nu se crapa) doar 2-3 minute, apoi le lasam deoparte si pregatim vopseaua. Pregatim o craticioara si urmam indicatiile de pe pliculetul vopselei, iar la urma adaugam si otet (in functie de cate plicuri folosim si cate oua vopsim). Ouale se mai pot vopsii si in foi de ceapa rosie (adunate peste iarna sau din toamna, apoi pastrate undeva in camara intr-o sacosica de plastic), iar ouale vopsite in foi de ceapa, se pun in cratita direct la fiert (binenteles spalate inainte) si le lasam la foc mediu timp de 4-5 minute dupa ce a dat in clocot.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise