Oua vopsite in foi de ceapa

Reteta de oua vopsite in foi de ceapa. Oua vopsite in foi de ceapa reteta pas cu pas. Cum se vopsesc ouale in foi de ceapa. Oua rosii de Pasti in foi de ceapa. Retete de Pasti.

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
8 minute
Complexitate
redusa
Oua vopsite in foi de ceapa

Ingrediente

  • 300 g foi de ceapa rosie si galbena
  • 30 de oua
  • 5 linguri de otet
  • 1 lingura cu varf de sare mare
  • frunze
  • dress

Mod de preparare

Reteta de oua vopsite in foi de ceapa este foarte simpla si usor de preparat. In functie de culoarea pe care o are coaja oualor pe care le aveti, veti obtine diverse nuante, care mai de care mai frumoasa.

In primul rand, trebuie sa strangeti din timp, foi de ceapa. Eu am adunat de prin luna Martie foi de ceapa rosie si galbena. Am strans in jur de 300 de grame de foi, cam 230 g de la ceapa rosie si 70 g de la cea galbena.

Am pus foile intr-o oala incapatoare, le-am fiert 10 minute, am acoperit cu un capac si am lasat la racit.

Intre timp am spalat ouale si le-am lasat la scurs intr-o sita.

Am scos apoi o mare parte din foile de ceapa din oala in care au fiert, am adaugat o lingura cu sare grunjoasa, am amestecat bine si am asezat ouale cu grija.

Am fiert ouale timp de 8 minute din momentul in care a dat primul clocot. Apoi am stins focul, am pus si otetul si am scuturat delicat oala. le-am mai lasat inca 5 minute, pentru a se fixa culoarea (otetul are acest rol), le-am scos. Pe cele simple le-am asezat pe servetele de bucatarie iar celor decorate, le-am scos imediat dress-ul si frunzulitele.

Dupa ce s-au uscat, le-am lustruit cu o carpa moale, pe care am pus untura de porc.

Si gata reteta de oua vopsite in foi de ceapa! Simplu, nu-i asa? Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise