autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu carne

Ouzi - Orez specific tarilor arabe

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 19 februarie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de :, -2 pahare orez Basmati, -1/2 kg carne de vita macinata, -1 pachet mazare congelata, -4 linguri condiment mixt pentru carne( all spice,scortisoara,nucsoara,cardamom,cuisoare,piper alb, piper negru) macinat, -1 lingurita sare, -1 cub Maggi de pui, -4 pahare apa, -5 linguri ulei de porumb, -1/2 cana seminte de pin, -1/2 cana seminte de migdale ( taiate in sferturi)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Se pune mazarea la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet.Dupa ce a fiert se scurge de apa si se aseaza pe un platou.
Intr-o cratita antiaderenta se pune uleiul de porumb si se prajesc intai semintele de pin, apoi semintele de migdale.Ii dau o aroma speciala uleiului.
In acelasi ulei se adauga carnea cu 1 lingurita de sare si 2 lingurit condiment mixt; se prajeste bine , pana apa a scazut.
Se scoate pe un platou.
In aceeasi cratita se adauga apa, condimentele, sarea si cubul de Maggi.Cand apa incepe sa fiarba se adauga orezul basmati oparit si spalat.
Se fierbe 15 minute si se mai lasa in cratita 5 minute, acoperit cu carnea de vita si mazarea verde.
Se scoate intr-o tava cu peretii mai inalti si se amesteca cu carnea si mazarea, pentru a fi repartizate uniform.
Se aseaza pe o farfuire si se decoreaza cu semintele de pin si de migdale.
Este foarte usor de preparat, foarte aromat si aspectuos.
Se seveste ca garnitura la friptura de miel sau pui, piept de pui pregatiti la grill cu salata arabeasca, salata de rucola sau iaurt.
Pofta buna!
Acelasi orez se foloseste ca umplutura pentru pui sau miel la cuptor, in care caz orezul se fierbe doar 10 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ouzi - Orez specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Orez sarbesc cu carne de cocos

Orez sarbesc cu carne de cocos

1.Carnea se fierbe bine inainte in apa cu sare in care am adaugat si 2-3 morcovi intregi si o foaie

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Aripioare de gaina marinate in sos de maionezacu morcov

Aripioare de gaina marinate in sos de maionezacu morcov

Amestecam sosul: morcovul cu maioneza si condimentele. Punem aripioarele de gaina amestecam si lasam

8 voturi    5 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    isabella (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2010

    Arata foarte bine si cred ca este si foarte gustoasa aceasta reteta . Felicitari !

  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Super reteta,draga Mihaela.Felicitari.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

    Foarte bun si aspectos,

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010

      Am inteles Mihaela. Multumesc frumos de sfat, asa am sa fac !

    • Fara foto

      husni , 21 februarie 2010

      Numai mincaruri bune. Intr-adevar,Ouzi,e bun. Sidy,asa cum ti-a spus Mihaela,e mai bun cu seminte de pin,dar daca nu e,se poate si fara. Eu,Mihaela,am mincat si cu fistic(semintele alea verzi),decojite,sau numai cu migdale.

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

      semintele de pin se inlocuiesc(chiar si in alte tari)cu seminte de floarea soarelui-se pot cumpara gata decojite

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

      Draga Sidy, multumesc de comentariu.In ultimul timp aici s-au scumpit mult semintele de pin si multa lume pregateste acest orez cu jumatati de arahide prajite si este foarte gustos si asa.Seccretul e sa le prajesti inaintea carnii , pentru ca uleiul sa ia aroma lor.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010

      Mihaela tere bun trebuie sa fie ! Arata minunat.Am sa incerc sa fac si eu dar oare fara semintele de pin si de migdale cum o fi ??? Migdale gasesc dar seminte de pin nu, din pacate...

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 19 februarie 2010

      E de nota 10......foarte gustos trebuie sa fie.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -2 pahare orez Basmati
  • -1/2 kg carne de vita macinata
  • -1 pachet mazare congelata
  • -4 linguri condiment mixt pentru carne( all spice,scortisoara,nucsoara,cardamom,cuisoare,piper alb
  • piper negru) macinat
  • -1 lingurita sare
  • -1 cub Maggi de pui
  • -4 pahare apa
  • -5 linguri ulei de porumb
  • -1/2 cana seminte de pin
  • -1/2 cana seminte de migdale ( taiate in sferturi)

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

19 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

isabella (Chef de cuisine)

Arata foarte bine si cred ca este si foarte gustoasa aceasta reteta . Felicitari !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Supa de bob verde cu carne de vita si iaurt-specific tarilor arabe