Ingrediente
Avem nevoie de :, -2 pahare orez Basmati, -1/2 kg carne de vita macinata, -1 pachet mazare congelata, -4 linguri condiment mixt pentru carne( all spice,scortisoara,nucsoara,cardamom,cuisoare,piper alb, piper negru) macinat, -1 lingurita sare, -1 cub Maggi de pui, -4 pahare apa, -5 linguri ulei de porumb, -1/2 cana seminte de pin, -1/2 cana seminte de migdale ( taiate in sferturi)
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
12 voturi
Mod de preparare
Intr-o cratita antiaderenta se pune uleiul de porumb si se prajesc intai semintele de pin, apoi semintele de migdale.Ii dau o aroma speciala uleiului.
In acelasi ulei se adauga carnea cu 1 lingurita de sare si 2 lingurit condiment mixt; se prajeste bine , pana apa a scazut.
Se scoate pe un platou.
In aceeasi cratita se adauga apa, condimentele, sarea si cubul de Maggi.Cand apa incepe sa fiarba se adauga orezul basmati oparit si spalat.
Se fierbe 15 minute si se mai lasa in cratita 5 minute, acoperit cu carnea de vita si mazarea verde.
Se scoate intr-o tava cu peretii mai inalti si se amesteca cu carnea si mazarea, pentru a fi repartizate uniform.
Se aseaza pe o farfuire si se decoreaza cu semintele de pin si de migdale.
Este foarte usor de preparat, foarte aromat si aspectuos.
Se seveste ca garnitura la friptura de miel sau pui, piept de pui pregatiti la grill cu salata arabeasca, salata de rucola sau iaurt.
Pofta buna!
Acelasi orez se foloseste ca umplutura pentru pui sau miel la cuptor, in care caz orezul se fierbe doar 10 minute.
Sidy (Chef de cuisine) , 21 februarie 2010
Am inteles Mihaela. Multumesc frumos de sfat, asa am sa fac !
husni , 21 februarie 2010
Numai mincaruri bune. Intr-adevar,Ouzi,e bun. Sidy,asa cum ti-a spus Mihaela,e mai bun cu seminte de pin,dar daca nu e,se poate si fara. Eu,Mihaela,am mincat si cu fistic(semintele alea verzi),decojite,sau numai cu migdale.
marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010
semintele de pin se inlocuiesc(chiar si in alte tari)cu seminte de floarea soarelui-se pot cumpara gata decojite
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010
Draga Sidy, multumesc de comentariu.In ultimul timp aici s-au scumpit mult semintele de pin si multa lume pregateste acest orez cu jumatati de arahide prajite si este foarte gustos si asa.Seccretul e sa le prajesti inaintea carnii , pentru ca uleiul sa ia aroma lor.
Sidy (Chef de cuisine) , 20 februarie 2010
Mihaela tere bun trebuie sa fie ! Arata minunat.Am sa incerc sa fac si eu dar oare fara semintele de pin si de migdale cum o fi ??? Migdale gasesc dar seminte de pin nu, din pacate...
Alice85 (Chef de cuisine) , 19 februarie 2010
E de nota 10......foarte gustos trebuie sa fie.