Aceste pâinici proaspete si aromate au dat tonul unei cine speciale...sunt si preferatele mele dimineata cu unt si cafea cu lapte , în caz cã râmâne vreuna :))
1)În apa cãldutã se dizolvã drojdia.
Într-un vas se amestecã fãina cu sarea, se toarnã drojdia si se lucreazã bine aluatul, dacã mai este nevoie se mai pune fãinã.
2) Se frãmântã bine cca. 10 min. Se pune într-un castron uns cu cele 2 linguri de ulei, se acoperã si se lasã la crescut 1 orã si 15 min. la loc cald.
Eu nu am masinã de fãcut pâine, asa cã am avut ceva de lucru...
3)Dupã ce a trecut timpul, se frãmântã din nou, se acoperã
si se mai lasã 5 min.
4)Întinde aluatul bine si cu ajutorul unei forme sau pahar se decupeazã cerculete.
5)În tava unsã cu unt se dispun pâinicile. Se acoperã si se mai lasã la crescut încã 35 min.
6)Untul topit se amestecã cu usturoiul si pãtrunjelul.
Se ung pâinicile cu acest amestec.
7) Se introduc la cuptor, la 220ºC pt. 10 min.
Apoi se reduce temperatura la 180ºC si se lasã la copt încã 15 min.
Se servesc calde. Poftã bunã!
Dacã rãmân pâinici, se pot conserva în congelator într-o cutie închisã si descongela la cuptor, la o temperaturã micã.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii