Pãezinhos de alho ( Pâinici de usturoi)

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Pãezinhos de alho ( Pâinici de usturoi)

Ingrediente

  • 25 gr. drojdie proaspãtã + 250 ml apã cãldutã
  • cca. 500 gr. fãinã + fãinã pt. întins
  • 1 linguritã f. micã de sare
  • 2 linguri ulei
  • 50 gr. unt cu sare
  • 4-5 cãtei de usturoi tocat
  • 2-3 linguri de pãtrunjel tocat sau pudrã

Mod de preparare

Aceste pâinici proaspete si aromate au dat tonul unei cine speciale...sunt si preferatele mele dimineata cu unt si cafea cu lapte , în caz cã râmâne vreuna :))

1)În apa cãldutã se dizolvã drojdia.

Într-un vas se amestecã fãina cu sarea, se toarnã drojdia si se lucreazã bine aluatul, dacã mai este nevoie se mai pune fãinã.

2) Se frãmântã bine cca. 10 min. Se pune într-un castron uns cu cele 2 linguri de ulei, se acoperã si se lasã la crescut 1 orã si 15 min. la loc cald.

Eu nu am masinã de fãcut pâine, asa cã am avut ceva de lucru...

3)Dupã ce a trecut timpul, se frãmântã din nou, se acoperã

si se mai lasã 5 min.

4)Întinde aluatul bine si cu ajutorul unei forme sau pahar se decupeazã cerculete.

5)În tava unsã cu unt se dispun pâinicile. Se acoperã si se mai lasã la crescut încã 35 min.

6)Untul topit se amestecã cu usturoiul si pãtrunjelul.

Se ung pâinicile cu acest amestec.

7) Se introduc la cuptor, la 220ºC pt. 10 min.

Apoi se reduce temperatura la 180ºC si se lasã la copt încã 15 min.

Se servesc calde. Poftã bunã!

Dacã rãmân pâinici, se pot conserva în congelator într-o cutie închisã si descongela la cuptor, la o temperaturã micã.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise