Pâine polară

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Pâine polară

Ingrediente

  • 500 g de făină de grâu
  • 200 ml de apă
  • 25 g de drojdie proaspătă
  • 60 g de smântână groasă
  • 10 g de zahăr brun
  • sare
  • 10 g de seminţe de mărar(eu am pus chimen)

Mod de preparare

Amesteca şi frământă 10- 15 minute, pâna obţii un amestec omogen . Mai adaugă apă sau făină, dacă e necesar. Lasă la dospit 1 oră.

Întinde cu sucitorul, apoi fă găuri cu furculiţa pe toata suprafaţa. Lasa la odihnă 20 minute la frigider. Decupează discuri cât o farfurioară..

Lasă la odihnă 1 oră. Întoarce discurile şi fă găuri cu furculiţa pe cealaltă parte. Coace în tigaie fără grăsime. Coace la foc mic, 30 de secunde aproximativ(depinde de foc) Trebuie sa fie aurii. Mie îmi plac mai “arse”. De gustibus! Le poti presara cu mirodenii.

Lasă-le să se răcorească si apoi pune-le una peste alta, să nu se usuce.

Varianta 2

Din acelaşi aluat am făcut si niste plăcinţele cu brânză că aveam nişte “resturi”.

Umplutura:

brânză de vaci

nucă data prin caramel sau nugat(Vezi “Tort pentru maicuţa”)

stafide muiate în rom

1 ou pentru uns

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise