Pachetele de primavara

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Pachetele de primavara

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • 1/2 varza mica alba
  • 2 morcovi potriviti ca marime
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 2-3 catei de usturoi
  • 3-4 felii sunca sau 300 gr carne tocata de pui
  • ½ fir de praz
  • 4-5 ciuperci asortate
  • 3-4 linguri sos soia
  • 300 ml ulei pentru prajit
  • sare si piper dupa gust
  • 1 pachet foi de placinta subtiri
  • Sos dulce acrisor:
  • 3 linguri otet din orez sau vin
  • 3 linguri zahar brut
  • 2 linguri sos de rosii
  • 2 linguri sos de soia
  • zeama de la 2 portocale
  • 1 lingura ulei de susan sau ce va place
  • 1 lingurita amidon
  • 5-6 linguri de apa

Mod de preparare

Intr-o tigaie tip woc,se pune la incins 2-3 linguri de ulei,apoi

se pune la calit carnea de pui sau sunca, pana este gata carnea.

Se adauga morcovii, varza,prazul,usturoiul,ciupercile si ardeii taiati fideluta, piperul si sosul de soia, se fierbe totul cam un minut la foc puternic,pana s-a evaporat tot lichidul.

Desfacem foile si taiem patrate aproximativ egale.

Punem cam 2 ligurite de umplutura aproximativ pe mijloc. Se suprapun putin colturile laterale pe diagonala, partea dinspre voi se uneste cu colturile suprapuse si rulam. Se incinge bine uleiul si se prajesc rulourile pana devin aurii.,atentie ca se prajesc foarte repede.Apoi le scoatem si se pun pe un prosop de hartie sa eliminam excesul de grasime.

Se servesc alaturi de un sos dulce acrisor.

Care se obtine astfel:

Se amesteca toate ingredientele,apoi se pune putin la foc pana ce sosul se ingroasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise