Pachețele de primăvară cu legume

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
ridicata
Pachețele de primăvară cu legume

Ingrediente

  • 400 g foi de plăcintă,
  • 2 linguri ulei de arahide sau măsline,
  • 4 fire ceapă verde,
  • 50 g bambus,
  • 150 g muguri de fasole,
  • 2 morcovi mari,
  • 1/4 varză albă,
  • 1 ou,
  • sos de soia,
  • ulei pentru prăjit.

Mod de preparare

Foile de plăcintă se lasă la dezghețat peste noapte în frigider.

Ne apucăm de pregătirea legumelor.

Morcovul se curăță, se spală și se taie bețișoare foarte fin - eu am folosit răzătoarea borner.

Ceapa se toacă cât mai fin - eu am folosit tot răzătoarea borner.

Mugurii de fasole se pun într-o strecurătoare la scurs.

Bambusul se taie fâșii.

Ceapa verde se spală bine, se taie în bucăți de 5-6 cm , apoi pe lung în două sau patru dacă sunt mai late.

Într-un wok, incingem uleiul de preferat de arahide (eu bineînțeles că nu am avut l-a îndemână, așa că am folosit ulei de măsline).

Călim ceapa verde, după 1 minut adăugăm morcovul, după alt minut varza și tot așa până la consumarea tuturor ingredientelor.

Stropim totul cu 2 linguri sos de soia și oprim focul.

Se lasă la răcit.

Într-un pachet de foi de plăcintă găsim 14 foi de aprox 32x35 cm.

Dacă am fi folosit foi de orez, am fi avut nevoie de 16 foi cu dimensiunile de 16x16cm.

Așa că trebuie să tăiem foile de plăcintă în bucăți de 16cm pe 16 cm.

Fâșiile rămase le vom arunca.

Vom obține 14 foi x4 = 56, cam multe pentru compoziția noastră, așa că am decis să pun câte 2.

Deci calculând, vom ajunge să putem face 28 pachețele.

Se bate bine oul într-un castronel și procedăm ca în imagini.

Pe un blat de bucătărie așezăm cele 2 foițe de plăcintă suprapuse.

Ungem marginile cu o pensulă cu ou bătut.

Într-un colț punem o lingură cu vârf de legume călite.

Rulăm - nu foarte strâns că avem mari șanse să rupem aluatul, până la jumătate.

Aducem lateralele spre mijloc, apoi rulăm până la capăt.

Încercăm să nu depășim cu pensula aluatul și să nu le punem unele peste altele după asamblare să nu se lipească una de alta.

Într-o crăticioară cu diametrul mai mic încingem ulei (pachețelele vor trebui scufundate în ulei - deci uleiul trebuie să fie de minim 4 cm înălțime) - dacă folosim o tigaie largă vom fi nevoiți să punem mult mai mult ulei.

Se prăjesc pe rând pachețelele pe ambele părți la foc potrivit.

Se scot pe un prosop de hârtie să se absoarbă uleiul în exces.

Servim imediat cu sos iute.

Poftă bună!

PS: Varza se poate înlocui cu tăiței de orez, foile de orez le înlocuim cu foi de plăcintă și putem fi inventivi cu legumele folosite.

Dar dacă înlocuim prea multe, nu vor mai fi pachețele chinezești, nu?

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise