Pachetele de vara

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pachetele de vara

Ingrediente

  • (pentru 2 persoane, rezulta 16 bucati)
  • 100 g carne de porc sau bacon, tocata marunt
  • 1/4 varza mica
  • 1 morcov curatat
  • 100 g fidea subtire de supa (fara ou)
  • 2 cepe verzi
  • 4 catei mari de usturoi
  • piper dupa gust
  • 15 boabe coriandru
  • sos de soia dupa gust
  • sos de stridie dupa gust
  • 1 lingurita de otet japonez
  • 1/2 lingurita ghimbir ras
  • 16 patrate de 20x20 cm din foi de placinta
  • 3 lingurite amidon de porumb
  • 1 litru de ulei pentru prajit
  • +
  • tigaie adanca sau wok, pentru prajit

Mod de preparare

1. Carnea, impreuna cu coriandrul si piperul, se prajeste in 2 linguri de ulei, intr-o tigaie antiaderenta.

2. Morcovul, cepele, usturoiul si varza se toaca marunt si ele, dupa care se adauga in tigaie peste carne. Se caleste totul pana cand legumele se inmoaie, apoi se adauga si fideaua.

3. Amestecul se condimenteaza cu sos de soia (cat absoarbe amestecul, fara a deveni lichid, sau dupa gustul fiecaruia), sos de stridie, ghimbirul si otetul japonez.

4. Umplutura astfel rezultata se lasa sa se racoreasca si in acest timp se pregatesc foile, tinute intre doua foi de plastic sau in celofanul in care sunt impachetate din comert. Se dizolva amidonul in apa atat cat sa rezulte o solutie ca aluatul de clatite.

5. Pachetelele se impaturesc astfel: pe un patrat de foaie, asezat pe suprafata de gatit cu diagonalele perpendiculara, respectiv paralela cu marginea mesei, se plaseza o lingura de umplutura. Coltul de catre tine, precum si cele doua laterale, se umezesc cu solutia de amidon, pentru a se lipi, apoi se impaturesc stil plic (mai intai coltul dinspre tine, apoi lateralele). Dupa ce se umezeste si ultimul colt, pachetelul se incheie prin rulare, astfel incat ultimul colt sa se lipeasca total de pachetel.

6. Se pune uleiul la incins si, cand incepe sa se miste in tigaia adanca sau in wok, se prajesc pachetelele in cateva serii. Se lasa in ulei pana cand foile exterioare se rumenesc.

7. Pachetelele prajite se scot pe prosop de bucatarie absorbant, din hartie, pentru a se scurge uleiul in exces.

8. Se servesc ca atare sau cu sosuri: de soia, chili, usturoi.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise