Pachetele dulci cu afine si branza Ricotta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pachetele dulci cu afine si branza Ricotta

Ingrediente

  • Blintz Crepes
  • • 1 ¼ ceasca faina
  • • 2 linguri zahar
  • • 4 oua
  • • ¾ ceasca apa
  • • 1 ¼ ceasca lapte
  • • 100 gr unt sau margarina Rama, topit(a)
  • Umputura
  • • 2 cesti branza Ricotta (sau urda)
  • • 4 linguri smantana (peste 18% grasime)
  • • ¼ ceasca zahar
  • • 1 ou
  • • 1 galbenus
  • • 1 lingurita esenta de vanilie
  • • Putina nucsoara
  • • 2 cesti afine proaspete
  • • Unt topit sau margarina Rama, pentru uns

Mod de preparare

Blintz Crepes

1. Incalzeste cuptorul la 180°.

2. Amesteca toate ingredientele cu mixerul dupa care strecoara-l.Lasa amestecul sa se odihneasca 20 minute.

3. Pentru a face clatitele, incalzeste o tigaie mare pe foc mediu.Pune putin ulei.

4. Toarna 1 polonic din amestec in centrul tigaii, ridica tigaia de pe foc si invarte-o pentru ca amestecul s-o acopere.Pune tigaia inapoi pe foc si gateste clatitele 3 minute, pana ce marginile devin usor maronii.Desprinde usor marginile clatitei cu o spatula si intoarce clatita.Cand este gata pune-o pe o farfurie si continua sa faci clatite din amestecul ramas.

5. Dupa ce clatitele s-au racit, ai grija sa le infasori bine cu o folie de plastic inainte de a le umple.

Umputura

1. Amesteca branza Ricotta cu smantana si zaharul.Adauga oul, galbenusul, vanilia si nucsoara si amesteca.

Pentru servire

2. Unge cu unt/margarina topit(a) o tava de copt. Pune aprox. 2 linguri de afine in centrul clatitelor si aprox. 80 gr din amestecul cu urda deasupra afinelor.Impatura capetele clatitelor de 4 ori, astfel incat sa formezi un patrat din fiecare clatita.Intoarce clatitele si pune-le in tava de copt, foarte aproape una de cealalta.

3. Periaza-le deasupra cu unt/margarina topit(a) si presara putin zahar.Coace-le timp de 15-20 minute, pana ce se umfla putin ca niste pernite.

4. Serveste-le imediat, pudrate cu mult zahar pudra si cu putin sos de afine sau afine proaspete.Se potrivesc foarte bine si cu un glob de inghetata de vanilie.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise