Prima data, trebuie sa amestecam ingredientele uscate.
Prima data, trebuie sa amestecam ingredientele uscate (faina, praful de sare si praful de copt) intr-un bol incapator. Intr-un vas, trebuie sa mixam 1 ou cu laptele, putin piper si untul topit. Mixam bine.
Turnam amestecul lichid peste amestecul cu ingrediente uscate. Mixam. Daca este prea groasa compozitia, atunci trebuie sa mai adaugam lapte. Ungem tigaia de clatite, cu un servetel imbibat in ulei. Asa trebuie sa procedam dupa fiecare clatita. Cu un polonic, turnam usor compozitia in tigaie. Trebuie sa lasam aproximativ 1 minut/ clatita, pana face bule la suprafata, iar apoi trebuie sa o intoarcem pe partea cealalta. Mie mi-au iesit 6 clatite.
Dupa ce am terminat de facut clatitele, trebuie sa facem omleta. Tocam ceapa verde marunt si sunca feliute potrivite. Batem cele 6 oua cu putin patrunjel tocat si apoi adaugam sare si piper dupa gust. Calim ceapa si sunculita pana se inmoaie, iar apoi adaugam oualele. Amestecam cu o lingura de lemn, pana se omogenizeaza. Asezam o clatita intr-o farfurie adanca. Punem 2 linguri de omleta in clatita. Legam saculetii cu frunze de patrunjel.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii